Oferta: Pachetul SmartHome+ Sistem de Filtrare Apa

Dupa foarte multe plangeri referitoare la calitatea apei , primite din partea multor oameni, in special din zona Dumbravita, am luat hotararea anul trecut de a testa calitatea apei si a gasi cele mai bune sisteme de filtrare .
Am hotarit ca toti clientii nostrii din acest an sa beneficieze de aceste sisteme de filtrare, gata montate in fiecare casa construita de noi,fara costuri suplimentare, adica GRATIS.

Dorinta noastra cea mai mare este sa construim case eficiente energetic, de aceea am inclus si un termostat inteligent de la Netatmo. Acest termostat va reduce consumul de gaze naturale cu cel putin 25%. El este montat la noi acasa ,si din graficul primit ,avem deja o reducere de 10 %.

Acest pachet contine :
1. Filtru dedurizator TAC next scale stop NSS-110B
2.Filtru pentru casa Spartan blue trio 20″
3. Sistem de ultrafiltrare pentru bucatarie, Filtro UF5
4. Termostat inteligent Netatmo (unul din top 5 la nivel mondial
5. Statie meteo Netatmo pentru exterior si senzori de interior
Am atasat fotografii si descrierea tuturor componentelor.

Costul aproximativ este de 9.000 lei.

Am achizitionat aparate de masurat PH-ul , ORP-ul si TDS-ul apei, iar in urma masuratorilor repetate am ajuns la concluzia ca aceste sisteme de filtrare sunt extrem de eficiente si foarte necesare in fiecare casa.
Ce inseamna aceste indicative ?

PH :
PH-ul ideal al apei potabile trebuie sa aiba o valoare intre 6.5 – 8,5 pentru a nu afecta sanatatea umana. Corpul uman mentine pH-ul in mod costant si nu va fi afectat de consumul unei ape care are o valoare de pH in limite normale admise.
In general, o apa cu un pH <7 este considerata acida, pe cand o apa cu un pH>7 este considerata a fi alcalina.
PH-ul unei ape pure (H2O) este de 7, dar atunci cand este expusa dioxidului de carbon din amosfera, acest echilibru are ca rezultat un pH de aproximativ 5,2. In general, o apa cu un pH scazut (<6,5) ar putea fi acida, moale si coroziva.

ORP :
Denumit si Potential Redox, ORP ( Oxidation Reduction Potential ) este o valoare masurata in milivolti a carei marime indica daca o solutie este oxidanta sau reducatoare ( deoxidanta )
Daca aceasta valoare este pozitiva (+) solutia are proprietati oxidante. Valoarea negativa (-) indica o solutie deoxidanta ( reducatoare ).
Care sunt valorile ORP sanatoase.
Valorile cuprinse intre 150 si -500mV sunt cele care pot fi considerate ca binefacatoare sau nedaunatoare. Peste valoarea de -800mV, ORP-ul este considerat prea puternic pentru organismul uman deci nu este indicat a se consuma alimente sau bauturi cu valoarea ORP peste aceasta limita.

TDS :
Total Solide Dizolvate ( abreviat TDS ) este o unitate de masura a continutului combinat al tuturor substantelor organice si anorganice continute intrun lichid sub forma de molecule, ioni sau microgranule ( suspensii coloidale ).
Valoarea TDS nu este o determinare primara in ceea ce priveste calitatea potabila a apei, dar poate fi interpretata ca un indice al prezentei in apa a unei largi game de contaminanti chimici si fizici, cu precadere in apa definita ca potabila.
TDS-ul apei potabile: min. 100 mg/litru (ppm) si max. 500 mg/litru (ppm)

Povestea noastra..

 

Am discutat in ultimii ani cu cateva zeci de persoane care si-au construit o casa de la zero. Povestea lor era, invariabil, cam aceeasi. Si-au dorit o casa cu “personalitate”, o arhitectura deosebita desi nu neaparat extravaganta, cu interioare spatioase si plina de lumina. In final, cam toti au ajuns cu proiectul la acelasi model de casa. Camere oarecum inghesuite sau imensitati friguroase ce aduc facturi imposibile de intretinere. Ferestre ascunse sub grinzi si debarale in care abia poti sa depozitezi cateva. S-au lovit de conceptiile arhitectiilor si limitarile impuse de constructori.

Apoi, le aratam si noi case pe care le-am construit in ultimii 17 ani in Suedia si Norvegia. De cele mai multe ori reactiile au fost “asa ceva vroiam si eu” sau “asta este casa pe care o doream”. Si incepeam sa explicam diferentele. De ce stilul Nordic de a construi o casa iti ofera camere inundate de lumina ce valorifica la maxim spatiul, cum este folosit lemnul pentru a rezista zeci de ani fara a se deteriora, de ce o casa in stil Nordic se construieste mai repede si chiar mai ieftin decat modul de a costrui de acum din Romania.

Am inteles ca pot aduce experienta noastra de constructori dobandita in toti cei 17 ani petrecuti in domeniul constructiilor in Tarile Nordice, pentru a oferi, celor ce isi doresc cu adevarat, “o casa cu personalitate”, un camin in care simplitatea inseamna eleganta, interiorul inseamna confort maxim si modernul este exprimat printr-un stil minimalist.

Aceasta este pe scurt povestea Nordic Villa. Este dorinta noastra de a aduce si in incantatoarele locuri romanesti, deloc mai prejos decat frumoasele peisajele din Suedia sau Norvegia, acele cladiri care te fac pur si simplu sa te indragostesti de ele prin forma, culoare, simplitate, eleganta, rafinament si un mod inteligent de a folosi spatiul interior si exterior.

Mai mult, casele Nordic Villa au in ADN-ul lor si cateva gene ale tehnologiei moderne: sisteme inteligente de control al luminilor, monitorizarea caldurii, sisteme de alarma sofisticate, lucruri de altfel devenite comune in cladirile ridicate in utlimul deceniu in Tarile Nordice.

Te invit si pe tine sa iti arunci o privire prin lista de servicii si lucrarile noastre de portofoliu. Sunt case construite de-a lungul timpului de oamenii ce formeaza astazi echipa Nordic Villa. Gasesti aici inclusiv proiecte de renovare si design interior. Daca iti place ceea ce vezi si iti doresti si tu o casa in stilul Nordic, fie ca ai in plan o constructie de la zero sau renovarea casei tale, te invitam sa ne contactezi si vom fi mai mult decat incantati sa stam de vorba.

CASA DE VIS – O CAPCANA MORTALA..SAU NU.

atrakcyjny1_moss

Trebuie sa stiti ca a construi o casa adevarata trebuie respectate foarte multe cerinte , este un proces foarte tehnic si complicat si care inglobeaza o gramada de alte domenii , de la geologi , proiectanti , arhitecti , vorbim de instalatii de apa , canalizare , energie electrica , conducte de gaz si multe calcule matematice de-ti vine rau.

Toate aceste lucruri contribuie la buna functionare a casei PE TERMEN LUNG. Nu 1 an sau 2 . Pentru ca exact aici sunt indusi in eroare cumparatorii care nu sunt in cunostinta de cauza : O casa frumos vopsita poate sa ascunda capcane mortale la partea de structura.
Am vazut case care nu s-au vandut mai mult timp si care au intrat dupa un an in reparatii capitale din cauza defectelor care DEJA incepeau sa apara. Ganditi-va daca VOI ati fi cumparat o asemenea casa ?

In cariera mea de peste 20 de ani , am vazut foarte multe case distruse de incendii din cauza instalatiei electrice , distruse de apa ( pentru ca se va sparge o teava cand esti in concediu ) sau din cauza proastei executii si “economiei de materiale”

Sa fiu bine inteles , departe de mine gandul de a fii ipocrit. Stiu ca nu are toata lumea posibilitatea de a cumpara o casa scumpa , dar economia trebuie facuta la elemente noninvazive ale constructiei.
Nu la fundatie , elevatie si placi turnate. Aici strangi din dinti si platesti.
Cealalta varianta , cea proasta , e nea dorel. Vine el cu betoniera si la toata compozitia de nisip , sort si apa , arunca in sila si o lopata de ciment. Pe bune , am vazut eu.

Armatura trebuie calculata in functie de adancimea si latimea fundatiei , legarea armaturii din fundatie , elevatie ,placa si stalpii de beton trebuie sa fie cat se poate de unitara. Din nou mai pocnesc doi dinti si aici la cat costa fierul-beton. Sper ca stati bine cu dantura smile emoticon
Dar din nou , aici nu e loc de economie , altfel scade rezistenta structurii. Betonul e casant si nu are rezistenta la compresiune , de aceea fara fierul din el e “naspa” Pentru cei interesati pot sa vin cu detalii tehnice mult mai aprofundate referitor la subiect.

Unde se pot face compromisuri ? La dimensiunea casei , finisaje ,
ferestre , usi , garaj sau mai bine zis lipsa lui , etc. Toate aceste lucruri pot fi inlocuite in timpuri mai bune. Dezavantajul este ca veti plati mai mult la gaz si electricitate. Eu unul prefer sa platesc o medie lunara de 4-500 lei decat sa-mi pun viata familiei in pericol.
Acoperisul se poate usor verifica avand un acces in sau pe el.

Din moment ce nu-mi permit sa dau sfaturi , va pot spune care sunt cerintele mele la cumpararea unei case : Sar peste partea birocratica.

* Documentatie completa a executarii fundatiei , elevatiei si placii.
Tipul de beton folosit ( minim B250 ) probe de laborator daca sunt .Poze , video. Pe factura de la statia de betoane sunt trecute aceste informatii.
* Ce armatura s-a folosit , facturi , dimensiuni , poze , video de la imbinarea centurilor cu stalpii si video din timpul turnarii , in care se poate vedea armatura.
* Ce materiale s-au folosit la zidarie , daca planul de arhitectura a fost respectat, cote , nivele , planeitate.
* La izolarea casei obligatoriu poze pentru ca aici totul e ascuns in spatele vopselei.
* Drenajul apelor pluviale . Poze.

Foarte important :
Documente si garantii ca instalatiile de apa , curent , gaz , au fost executate de persoane autorizate . Verificati totul la sange iar la cel mai mic semn de iritare din partea constructorului/vanzatorului , plecati.

Daca constructorul nu indeplineste aceste conditii , plecati in cea mai mare viteza. Doar asa ne puteti obliga VOI cumparatorii pe NOI constructorii sa schimbam lucrurile in bine si spre binele VOSTRU. Iar daca asta duce la falimentul unor firme care nu se pot adapta , cu atat mai bine.Constructorii seriosi vor ramane pe piata.

Cu stima ,
Mircea Calinescu
Nordic Villa

De Vanzare!

De Vanzare

http://www.imobiliare.ro/vanzare-case-vile/timis/dumbravita/casa-de-vanzare-4-camere-XV0301EAI

Vila construita de echipa Nordic Villa este acum la vanzare! Cautam familie iubitoare căreia sa-i încredințam vila noastră nou construita! Cei curioși și interesați sunt bineveniți sa ne contacteze.

Nordic Villa in revista “Altfel”

Ne dorim sa inspiram și sa arătam ca lucrurile se pot face “altfel”. Acum puteti citi despre noi in revista favorita a Timisoarei. Mulțumim revistei Altfel pentru articol și LightFilm Studio pentru poze!

Link la articol: http://citestealtfel.ro/traieste-altfel/lifestyle/vila-in-stil-scandinav-construita-in-timisoara

Timisoara Altfel

 

Video cu interioul Vila Malmo

Suntem foarte incantati sa va prezentam video clipul creat de echipa profesionala de la LightFilmStudio!

Poze interior cu Vila Malmo

Asa cum v-am promis, am finalizat pozele cu vila noastra in Dumbravita. Pozele vorbesc de la sine, multumim mult ehipei LightFilmStudio!

Sedinta Foto cu @LightFilmStudio

A inceput sedinta Foto cu @LightFilmStudio, in curand poze finale cu interiorul casei noastre pe strada Bega, in Dumbravita,Timis.

Interiorul incepe sa prinda forma

Suntem mandri de cum au demarat lucrurile pana acuma, inca mai e de lucrat cu detalii dar ajungem si acolo 🙂