post@nordicvilla.ro     +40 763 777 899
post@nordicvilla.ro     +40 763 777 899

CASA DE VIS – O CAPCANA MORTALA..SAU NU.

Trebuie sa stiti ca a construi o casa adevarata trebuie respectate foarte multe cerinte , este un proces foarte tehnic si complicat si care inglobeaza o gramada de alte domenii , de la geologi , proiectanti , arhitecti , vorbim de instalatii de apa , canalizare , energie electrica , conducte de gaz si multe calcule matematice de-ti vine rau.

Toate aceste lucruri contribuie la buna functionare a casei PE TERMEN LUNG. Nu 1 an sau 2 . Pentru ca exact aici sunt indusi in eroare cumparatorii care nu sunt in cunostinta de cauza : O casa frumos vopsita poate sa ascunda capcane mortale la partea de structura.
Am vazut case care nu s-au vandut mai mult timp si care au intrat dupa un an in reparatii capitale din cauza defectelor care DEJA incepeau sa apara. Ganditi-va daca VOI ati fi cumparat o asemenea casa ?

In cariera mea de peste 20 de ani , am vazut foarte multe case distruse de incendii din cauza instalatiei electrice , distruse de apa ( pentru ca se va sparge o teava cand esti in concediu ) sau din cauza proastei executii si “economiei de materiale”

Sa fiu bine inteles , departe de mine gandul de a fii ipocrit. Stiu ca nu are toata lumea posibilitatea de a cumpara o casa scumpa , dar economia trebuie facuta la elemente noninvazive ale constructiei.
Nu la fundatie , elevatie si placi turnate. Aici strangi din dinti si platesti.
Cealalta varianta , cea proasta , e nea dorel. Vine el cu betoniera si la toata compozitia de nisip , sort si apa , arunca in sila si o lopata de ciment. Pe bune , am vazut eu.

Armatura trebuie calculata in functie de adancimea si latimea fundatiei , legarea armaturii din fundatie , elevatie ,placa si stalpii de beton trebuie sa fie cat se poate de unitara. Din nou mai pocnesc doi dinti si aici la cat costa fierul-beton. Sper ca stati bine cu dantura smile emoticon
Dar din nou , aici nu e loc de economie , altfel scade rezistenta structurii. Betonul e casant si nu are rezistenta la compresiune , de aceea fara fierul din el e “naspa” Pentru cei interesati pot sa vin cu detalii tehnice mult mai aprofundate referitor la subiect.

Unde se pot face compromisuri ? La dimensiunea casei , finisaje ,
ferestre , usi , garaj sau mai bine zis lipsa lui , etc. Toate aceste lucruri pot fi inlocuite in timpuri mai bune. Dezavantajul este ca veti plati mai mult la gaz si electricitate. Eu unul prefer sa platesc o medie lunara de 4-500 lei decat sa-mi pun viata familiei in pericol.
Acoperisul se poate usor verifica avand un acces in sau pe el.

Din moment ce nu-mi permit sa dau sfaturi , va pot spune care sunt cerintele mele la cumpararea unei case : Sar peste partea birocratica.

* Documentatie completa a executarii fundatiei , elevatiei si placii.
Tipul de beton folosit ( minim B250 ) probe de laborator daca sunt .Poze , video. Pe factura de la statia de betoane sunt trecute aceste informatii.
* Ce armatura s-a folosit , facturi , dimensiuni , poze , video de la imbinarea centurilor cu stalpii si video din timpul turnarii , in care se poate vedea armatura.
* Ce materiale s-au folosit la zidarie , daca planul de arhitectura a fost respectat, cote , nivele , planeitate.
* La izolarea casei obligatoriu poze pentru ca aici totul e ascuns in spatele vopselei.
* Drenajul apelor pluviale . Poze.

Foarte important :
Documente si garantii ca instalatiile de apa , curent , gaz , au fost executate de persoane autorizate . Verificati totul la sange iar la cel mai mic semn de iritare din partea constructorului/vanzatorului , plecati.

Daca constructorul nu indeplineste aceste conditii , plecati in cea mai mare viteza. Doar asa ne puteti obliga VOI cumparatorii pe NOI constructorii sa schimbam lucrurile in bine si spre binele VOSTRU. Iar daca asta duce la falimentul unor firme care nu se pot adapta , cu atat mai bine.Constructorii seriosi vor ramane pe piata.

Cu stima ,
Mircea Calinescu
Nordic Villa

 

https://contentupgrade.me/wd45m642